Brunabulletinen, juli 2019

03.08.2019 kl. 19:52
Hälsningar från styrelsemötet 9.7.2019
  • Ni kommer väl ihåg att alla medlemmar ska skicka in sina kontaktuppgifter inom juli, också om man t.ex. inte har flyttat. I blanketten frågas bl.a. om födelseår, vänligen fyll i också det (påverkar antal talkotimmar). Blankett finns på hemsidan (https://www.brunakarr.fi/adressandring) och också i Storstugan. Använd inte blanketten som fanns i Sommarbladet!
  • Arrendefakturan skickas efter att vi fått in kontaktuppgifter.
  • Om tvättmaskinen: reservera tvätt-tid i kalendern (max 3 timmar per dag), det kostar 2 euro per maskin, anteckna hur många maskiner du tvättat. Räkningen kommer senare. OBS! FÖRBJUDET ATT TVÄTTA T.EX. MATTOR OCH SPORTSKOR!
  • Om släpvagnen: Jussi S, lott 4, har tillsvidare hand om uthyrningen. Det kostar 5 euro att hyra vagnen för 3 timmar, 20 euro för ett dygn. Meddela styrelsen om du har krok på din bil och om du kan tänka dej att ställa upp för körningar till t.ex. Sortti i Konala (mot ersättning). Vi försöker samla ihop en grupp som kunde ta hand om körningarna.
  • börjar 22.7. Då ska bl.a. sandgångarna och brandgångarna vara rensade, häckarna och buskarna klippta (häckar: höjd max 140, bredd max 60, buskar: max höjd 170 cm, enskilda buskar max 250 cm).
  • Vandalism och stölder på området! Under de senaste veckorna har vi fått höra att det stulits ett utemöblemang och att trädgårdsslangen i en lott klippts sönder. Vi uppmanar alla att göra polisanmälning, också om brottet kan kännas litet. Om polisen får flera anmälningar från samma område kan de eventuellt reagera.

Vad kan vi själva göra? Vi kan hålla ögon och öron öppna, hälsa på alla, fråga obekanta personer om de eventuellt letar efter något. Vi ska förstås göra det på ett öppet och trevligt sätt, för vi vill att också utomstående kommer och beundrar vårt fina Bruna, men det är klart att vi inte vill ha busar och banditer hit!

  • Föreningens nya telefonnummer är 044 986 3306. Det är ordförande Kristina som har telefonen och hennes telefontider kommer upp på anslagstavlan inom kort.
  • Kommande tillställningar: Guidning i ogräs och invasiva växter söndag 14.7 kl. 13. Start från verandan. Sommargudstjänst söndag 14.7 kl. 15 på Storstugan, Talko lördag 20.7 kl. 11, Middag under bar himmel för medlemmarna torsdag 8.8 kl. 18-23, Festtalko lördag 10.8. kl 11, Sommarfest söndag 11.8 kl. 13-16, Infomöte onsdag 28.8 kl. 18.
  • Nästa styrelsemöte tisdag 6.8 kl. 18 i Storstugan.