Håll ögonen öppna för objudna gäster

05.10.2022 kl. 13:46
Håll ögonen öppna! Besök era stugor! Nu har det rapporterats stölder, förberedelser och även objudna gäster på video.

Rapportera till brunakarr@brunakarr.fi om du upptäcker något misstänksamt på området eller på någon enskild lott (meddela lottnumret.
Ifall din lott eller stuga har blivit mål för stöld, skadegörelse eller inbrott ska du själv göra brottsanmälan till polisen.

Lämna inget intressant eller värdefullt framme på lotten eller i stugan. Besök stugan så ofta du kan också under vintern.

Polisens tips till kolonisterna
1. Alla som blir offer för inbrott ska själva göra brottsanmälan. Polisens system kopplar ihop brotten i koloniträdgården automatiskt. När polisen uppskattar att mängden brottsanmälningar är betydande kan polisen sporadiskt börja patrullera på kring området. Polisen gör inte förebyggande övervakning.

2. Inkräktarna ska helst fås fast på bar gärning, men redan om de olovligt har kommit in  (eftersom området är stäng för utomstående 1.10-30.4) och rör sig på området kan man ringa polisen.

3. Polisen rekommenderar inte att vi själva börjar ta fast inkräktare, för de kan t.ex. ha eggvapen. Följ hellre med deras rörelser, ta upp signalement och meddela polisen.

4. De som har övervakningskameror kan ni komma överens om att ni rikta dem i kors. Sätt upp synliga skyltar om kameraövervakning vid lotterna. De som har övervakningskameror får själva titta på sina videon.

Om du har inbrott eller utsätts för skadegörelse på din lott, meddela också styrelsen i Brunakärr så vi har en helhetsbild av situationen.