Anslagstavla

Kvistbacken är öppen till maj 2023

Från september til maj är det tillåtet att föra grenar och kvistar, men inte mjuka växtdelar till kvistbacken. Se till att inga snören, metalltrådar eller plast kommer med!Läs mera »

Lördag 3.9 talko kl. 11 + Information och diskussion kl. 13

Lördag 3.9 har vi årets näst sista gemensamma talko. Efter det samlas vi kring aktuella frågor om gemenskapen, byggen, hösten, vinternLäs mera »

Parkering vid Naguvägen upphör 1.9 p.g.a. gatuarbeten

Naguvägen stängs för trafik p.g.a. gaturenoveringen som pågår långt in på år 2023. Ersättande P-platser finns på Kiskovägen.Läs mera »
Helsingfors region och miljös logo

HRM-HSY inleder 25.8 planering av vatten- och avloppsrenovering med syn på lotter som gränsar mot bostadsområdet.

HRM/HSY har beställt GeoUnion att utföra syn på de lotter som gränsar eller ligger nära till bostadsfastigheter på linjen Kiskovägen, Pargasvägen, Saguvägen fram till Naguvägen.Läs mera »

Inget talko torsdag 25.8!

Vi tar en paus och samlas nästa gång till gemensamt talko lördag 3.9 kl. 11-13. Samma dag info och diskussion om aktuella frågor med kaffe och dopp.Läs mera »

Info och diskussion om aktuella frågor 3.9 kl. 13

Senaste informationen om byggen omkring oss och annat aktuellt vid Storstugan. Kaffe med dopp.Läs mera »

Gatuarbetena inleds vid Naguvägen

Gatuarbetena i gamla Brunakärr-Lillhoplax inleds vid månadsskiftet augusti-september på Naguvägen. Naguvägen stängs föregående veckoslut från all annan än servicetrafik. Till fots ska man kunna kom in via huvudingången.Läs mera »

Plocka bort fallfrukt nu: Vi kör till Sortti!

Söndag 21.8 kl. 14-15 kan du hämta äpplen och annan fallfrukt till släpvagnen som åker till Sortti.Läs mera »

Kom med och gör Sommarfesten!

VI bygger sommarfesten 13 och 14.8 kl. 11-13 OCH STÄDAR UNDAN EFTERÅT! ANMÄL DIG TILL TALKO NU!Läs mera »

Hämta gärna skörd strax före Sommarfesten:

Vi säljer gärna skörd från koloniträdgården: bär, frukter, grönsaker i små påsar eller askar eller blombuketter till försäljning. Leksaker och snygga barnböcker eller inrednings- och trädgårdstidningar till loppiset. Eller kanske du har något annat intressant som behöver ett nytt hem. Läs mera »

Välkommen på Sommarfest 14.8 kl. 13-16!

Koloniträdgårdsföreningens traditonella Sommarfest ordnas söndagen den 14 augusti. I år kommer Esbo spelmanslag och bidrar till trevlig stämning i vimlet.Läs mera »

Tians spåra slutar 15.8.2022 köra till Brunakärr för ett år

Gatuarbetetena i korsningen av Mannerheimvägen och nya spårvägen till Naguvägen avbryter spårvagnstrafiken till Brunakärr och Lillhoplax fram till augusti 2023.Läs mera »

Trädgårdsavfall tas emot sö 31.7 kl. 15-16

Meddela ditt namn, lottnummer och hur många säckar du hämtar per sms till föreningens nummer senast kl. 12 samma dag. Säckarna ska vara lätta att lyfta!Läs mera »

Alla behövs för, på och efter våra evenemang!

Kolonisternas talkoarbetskraft, dagsverke 8 timmar behövs på alla våra evenemang för att allt ska fungera. Det gäller särskilt Sommarfesten som är vårt största evenemang. Anmäl gärna på förhand per sms till föreningens nummer eller i whatsappgruppen för underhåll i Bruna att du är tillgänglig. Tack!Läs mera »

Uppdatera era namn för nya anslagstavlan!

Lottlistan vid Naguvägens port uppdateras då vi får en ny anslagstavla. Var snäll och fyll nu i ditt namn på listan - eller senast lördag 6.8.Läs mera »

Förberedelser för gatuarbetena Naguvägen-Korpasbackavägen i startgroparna

Ombygget av Naguvägen-Korpasbackavägen börjar i september. Före det görs granskningar och vibrationsmätningar i koloniträdgården intill.Läs mera »

Om pålningsarbetena på depån

Arbetena på depån orsakar emellanåt kraftiga skakningar i koloniträdgården, särskilt nära muren. Var uppmärksam på förändringar på lotterna och meddela om eventuella skador direkt till ruskeasuonvarikko@skanska.fi!Läs mera »
Reklamaffisch för groovepicknick 23.7 13-16

Lö 23.7 kl. 13-16 Picknick loppis och levande groove

Fem musiker bjuder på Groove parkkonsert i koloniträdgården. Ta med egen i picknick. Gratis inträde.Läs mera »

Trädgårdsavfall till Sortti sista veckan i juli!

Enligt lottgranskningen är vi många som har för höga häckar. Klipp ner dem före vecka 30 för dp samlar vi igen trädgårdsavfall till Sortti. Gräsklipp (också bra i täckodling) och annat smått ska komposteras på egen lott. NU ska vi sätta vår koloniträdgård i toppskick före Sommarens största evenemang i augusti!Läs mera »

Tidtabeller för lottgranskningarna

Granskningarna inleds veckan efter midsommar och pågår i cirka två veckor.Läs mera »

Kalender

Oktober 2022

Lördag
1.10
00:00

Jakt på kanin och hare i oktober-mars

Under vinterhalvåret jagas det kanin och hare i koloniträdgården för att hålla stammen i styr. Helsingfors stad/Stara koordinerar jakten på alla grönområden i staden.

April 2023

Lördag
15.4
14:00

Årsmöte 15.4 för alla medlemmar

På årsmötet där vi gå igenom bokslutet 2022, hör om verksamhetsplanen och budgeten för år 2023, väljer ny ordförande och styrelseledamöter istället för de avgående.

Maj 2023

Måndag
1.5
07:00

Koloniträdgården öppnar för säsongen

Koloniträdgården är öppen för besökare från maj till slutet av september varje dag kl. 7-21. Det är fritt att gå omkring på området i övrigt, men det är inte tillåtet att gå in på de privata trädgårdslotterna utan stugägarens tillstå
Lördag
6.5
11:00

Talko och flagghissning

Vi jobbar först på gemensamma talkot kl 11-13 och samlas därefter till flagghissning med kaffeservering och aktuell information.

Juli 2023

Söndag
9.7
12:00

Öppna trädgårdar i kolonin

Evenemanget Öppna trädgårdar - Avoimet puutarhat ordnas år 2023 med temat toner i trädgården (puutarhan sävelet).

Augusti 2023

Söndag
13.8
13:00